Neemt jouw organisatie een ander bedrijf over of fuseert je organisatie met een andere onderneming? Dan wil je alle bedrijfsprocessen op elkaar afstemmen en dus ook de e-mail van beide bedrijven integreren. Indien beide organisaties gebruik maken van Exchange online dien je daarvoor een tenant-to-tenant migratie uit te voeren. Daar is een strakke planning voor nodig, om de migratie naadloos te laten verlopen zonder e-mail downtime. Hoe pak je dit aan zonder medewerkers te belasten met stilstand? Dat doe je met een Exchange online tenant to tenant migration tool. In dit blog ontdek je wat hier de voordelen van zijn.  

We spreken in dit blog over twee begrippen:   

  1. Bron tenant = de tenant die je wil uitfaseren  
  2. Doel tenant = de tenant waarmee je blijft werken  

Tenant to tenant migration oplossing

Hoe weet je aan welke vereisten de tenant to tenant migratie moet voldoen? En hoe bouw je structuur in je planning? Er komen namelijk meerdere workloads bij kijken, waar medewerkers dagelijks gebruik van maken. Je hebt de e-mail boxen van al je medewerkers die gemigreerd moeten worden en de e-mail service settings.  

Je kunt ervoor kiezen om de migratie handmatig uit te voeren, maar dit gaat ten koste van de productiviteit van je medewerkers en schaadt efficiëntie van de fusie of overname.   

Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een migratie tool, die jou ondersteunt in de tenant to tenant migratie.De vereisten waar deze tool aan moet voldoen hangen natuurlijk af van het door jou gebruikte platform, bijvoorbeeld Office365, de bedrijfsprocessen en de gewenste soort migratie. Om de tenant to tenant migratie succesvol uit te voeren, moet je je verdiepen in welke aspecten de tool moet bezitten.

De voordelen van een migratie tool

Wanneer je de migratie handmatig uitvoert, mailboxen overzet en e-mailadressen wijzigt, wordt de e-mail service onderbroken waardoor bedrijfsprocessen stil kunnen komen te liggen. Dit is niet wenselijk. Met de juiste tool kun je de overgang van tenant naar tenant eenvoudig managen en beveiligen, waardoor er zonder hinder doorgewerkt kan worden. We geven je de 5 voordelen van het gebruik van een tenant to tenant migratie tool. 

Voordeel 1: Pre-migratie statistieken 

Voordat je de migratie uitvoert, is het van belang om je huidige tenant te analyseren om zicht te krijgen op e-mail die irrelevant is om over te zetten en eventuele mailboxen die problemen kunnen veroorzaken eruit te pikken. Deze analyse kun je vanuit de migratie tool starten. Dit bespaart veel tijd tijdens het proces en voorkomt handmatige fouten. 

Voordeel 2: Een dashboard voor totaaloverzicht

Grote e-mail migratie projecten vereisen overzicht. Met een migratie tool krijg je een dashboard waarin je de status van de gehele migratie in kunt zien, zicht hebt op de afgeronde taken en de huidige workloads bij kunt houden. Hiermee kun je het migratieproces managen vanuit één plek.  

Voordeel 3: Inzicht in het proces per individu

Naast het dashboard waarin je een volledig overzicht hebt van de migratie, biedt een migratie tool jou inzicht in de voortgang per gebruiker. Je kunt ook signalen instellen voor wanneer de e-mail inbox van een gebruiker volledig is gemigreerd. 

Voordeel 4: Coexistence 

Wanneer je een migratie tool inzet wordt de e-mail service niet onderbroken waardoor je medewerkers en bedrijfsprocessen niet stil komen te liggen. De software zorgt er namelijk voor dat zowel je bron tenant als de doel tenant naast elkaar kunnen blijven werken. Hierdoor gaan geen e-mails verloren en kunnen medewerkers altijd bij de inbox komen. Je voorkomt dus e-mail downtime tijdens de migratie. 

Voordeel 5 Werk volgens de veiligheidsrichtlijnen 

Tijdens de e-mail migratie wil je ervoor zorgen dat je e-mail beveiligd wordt overgezet. Wanneer je kiest voor een tenant to tenant migratie tool, ben je ervan verzekerd dat je e-mail veilig overgezet worden naar de doelomgeving. Doordat elke e-mail te traceren is, kun je analyseren of alle mailboxen en e-mails goed zijn overgezet naar de nieuwe omgeving. 

Tenant to tenant migratie tool

De meest gebruikte tool om Exchange online tenants te migeren is On Demand Migration van Quest. Het product geeft jou volledig overzicht in het migratie project en automatiseert de overgang van tenant naar tenant.   

Je krijgt een dashboard toegewezen waarin je de gehele voortgang kan traceren. De tool zorgt ervoor dat de bron en tenant omgeving met elkaar synchroniseren. Je kunt ze dus gedurende het gehele project blijven gebruiken. De tool forward e-mails bijvoorbeeld automatisch naar het juiste adres.  

Daarnaast houdt Quest rekening met de beveiliging van je gegevens. De tool werkt met de volgende certificaten op gebied van security:  

  • ISO/IEC 27001 
  • ISO 27017 
  • ISO 27017 

Exchange online tenant to tenant migration met Software Connection  

Met de juiste tool manage je de tenant to tenant migratie op een moderne en veilige manier. Jouw totale Exchange online tenant to tenant migration verloopt automatisch en veilig met behulp van Quest On Demand Migration. Je kunt ervoor kiezen om zelf met de software aan de slag te gaan, of de dienst uit te besteden aan een ervaren migratie expert. Dan bespaar je tijd op de implementatie en kunnen jouw medewerkers zonder problemen aan het werk in de nieuwe omgeving.     

Wil je weten hoe je jouw migratie hebt beste aan kunt pakken? Of ben je geïnteresseerd in de tenant to tenant migratie tool? We adviseren je graag of vraag direct een demo aan.