Informatiebeheer

Een belangrijk deel van het intellectueel eigendom van organisaties bevindt zich in ongestructureerde data zoals e-mail en documenten. Bovendien worden steeds meer zakelijke afspraken gemaakt en overeenkomsten gesloten via e-mail en/of documenten. Goed informatiebeheer van deze bedrijfsgevoelige en kostbare informatie is van groot belang voor organisaties! De berg aan te beheren ongestructureerde data explodeert. Informatiebeheer moet geautomatiseerd worden en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen. Hiermee worden ook hoge kosten en risico’s binnen de perken gehouden.

Kostenbesparing

Bij veel bedrijven voert kostenbesparing de boventoon, ten koste van het goed beheren van data. Echter de reputatie en het beschermen van klantenvertrouwen is een zeer belangrijke reden om als organisatie een zeer goed informatiebeheer te hebben. Goede en beveiligde toegang tot deze informatie is van vitaal belang voor organisaties en wordt ook steeds meer vereist door externe organisaties zoals bijvoorbeeld de belastingdienst. Het ontwerpen, implementeren en beheren van archiveringssystemen voor e-mail en documenten is één van onze kernactiviteiten.

E-mailarchivering

Het archiveren van e-mail biedt gebruikers het gemak van een ongelimiteerde mailbox en het makkelijk terugvinden van oude e-mails. Wij werken met de archiveringsoplossing die Microsoft Exchange uw organisatie biedt om overvolle servers tegen te gaan. Met deze oplossing blijven e-mail en bijlagen veel beter toegankelijk en klantvriendelijker te beheren. Ook redundante opslag, zoals dezelfde documenten bij meerdere collega’s, wordt met deze oplossing tegengegaan waardoor minder opslagruimte nodig is. Deze oplossing voldoet tevens aan de compliance en juridische eisen die tegenwoordig door de overheid worden geëist aan opgeslagen data. Tegelijkertijd is het voor IT-beheerders een duurzame oplossing om een goede performance van de Exchange omgeving te garanderen en grip te krijgen op het beheer van email binnen organisaties.

Documentarchivering

Het archiveren van documenten biedt gebruikers het gemak van een ongelimiteerde database waardoor informatie geordend en toegankelijk is. De Microsoft Exchange oplossing biedt gebruikers de mogelijkheid om oude documenten eenvoudig en snel op te zoeken en ook vervuiling van dezelfde documenten behoort tot de verleden tijd. Uiteraard worden de juridische eisen bij de back-up van de documenten in acht genomen.

Voor meer informatie over deze archiveringsoplossing kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag.

 

Het nieuwe werken Informatie beveiliging