Office365 e-mail migratie Waterschap Zuiderzeeland met Transvault software door Software Connection 

 

waterschap zuiderzeeland

 

Over Waterschap Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland is de waterbeheerder in Flevoland en delen van Friesland en Overijssel. Onderdeel hiervan zijn de dijken, gemalen, watergangen en waterzuiveringen. Hiermee zorgen ze voor veiligheid en voldoende schoon water. Daarnaast stellen ze regelgeving en vergunningen op en informeren de jeugd middels lespakketten over leven met het water.  

 

Klantvraag

Waterschap Zuiderzeeland hanteert een strategie om IT-applicaties indien mogelijk naar de cloud te migreren. Zo kunnen ze hun applicaties en gegevens veilig en overzichtelijk beheren, zonder omkijken naar de onderliggende IT-infrastructuur. Als gevolg daarvan rees de vraag om de bestaande on-premise e-mail infrastructuur, bestaande uit Microsoft Exchange server en Enterprise Vault email archivering, naar Office365 te migreren en te koppelen met Cisco Cloud Email Security waar ze al gebruik van maakten. Hiervoor was behoefte aan externe kennis en expertise omdat het Waterschap deze kennis niet allemaal zelf in huis heeft. 

De keuze om de migratie uit te voeren viel op Software Connection omdat wij gespecialiseerd zijn in e-mail infrastructuur en alle kennis en ervaring die ze zelf misten in huis hebben. Daarnaast wilde het Waterschap ook haar eigen e-mail beheerder zoveel mogelijk werkzaamheden uit laten voeren. Dat is precies zoals wij graag werken omdat alle benodigde kennis en expertise dan samenkomt in één team. 

 

Onze aanpak 

Om alle mailboxen batchgewijs en zonder verstoringen van Exchange naar Office365 te kunnen migreren, hebben we een hybride Exchange omgeving ingericht. Daarvoor hebben we de bestaande on-premise Exchange server van Waterschap Zuiderzeeland gekoppeld aan een nieuwe Office365 tenant.  

Vervolgens hebben we de Exchange mailboxen en Enterprise Vault e-mail archieven van alle gebruikers in batches naar Office365 gemigreerd waarbij we Transvault Migrator hebben gebruikt voor het migreren van de archieven.  

Nadat alle e-mail naar Office365 was gemigreerd hebben we de externe e-mail routering tussen de mailboxen en de Cisco Secure Email Gateway van de Exchange server naar Office365 verplaatst.  Tot slot hebben we de Exchange server naar de laatste versie geüpgraded zodat deze dienst kon blijven doen voor de routering van e-mail afkomstig van interne applicaties en devices.   

 

Het resultaat

De cloud strategie van Waterschap Zuiderzeeland resulteert in een stabielere, veiligere en eenvoudiger te beheren e-mail infrastructuur. Dankzij Office365 en Cisco Cloud Email Security hebben ze geen omkijken meer naar de onderliggende IT-infrastructuur. 

“De samenwerking tussen de e-mail consultant en onze e-mail beheerder verliep vloeiend. Software Connection heeft de leiding over het project genomen en alle kennis ingebracht die we zelf niet in huis hebben om de migratie voorspoedig te laten verlopen.” 

Menno van Eijk, teamleider BIA, IT-infrastructuur en applicaties 

Met één applicatie minder – omdat het Enterprise Vault archief is opgenomen in de Office365 omgeving – bespaart het Waterschap op kosten en daarnaast hoeven ze door de e-mail infrastructuur SaaS-dienst geen investeringen doen. Hierdoor blijven de uitgaven constanter en voorspelbaarder. 

Zowel voor het IT-team als de eindgebruiker geldt bovendien dat de zorgen over de beschikbaarheid en de beveiliging van e-mail enorm zijn afgenomen.  

Ben jij ook toe aan de migratie van je e-mail en/of e-mail archieven naar Office365? Neem vrijblijvend contact. We bespreken graag de mogelijkheden. 

naar O 

Migreer ook efficiënt en veilig je e-mail (archief) naar Office365 

 

Neem contact op